75 Jaar vrijheid

Precies 75 jaar geleden was het hier nog een tijd van spanning, onzekerheid, angst, onvrijheid. Gelukkig is dat nu anders: Maasniel werd  op 1 maart 1945 bevrijd en sindsdien genieten we van een heerlijk vrij leven in onze gemeenschap.

Op zondag 1 maart vinden in Roermond diverse festiviteiten en herdenkingen plaats. Ook in Maasniel vieren we dit historische en belangrijke moment. Schrijf deze dag alvast op uw kalender. De Maasnielse stichtingen Neel Laef en WijZijnMaasniel slaan de handen in elkaar en bereiden een mooi feestprogramma voor iedereen voor. Straten – en zeker ook Betjesplein –  worden versierd met vlaggen en banieren. We willen een vriendelijk en dringend verzoek doen aan alle inwoners van Maasniel om speciaal op deze dag te vlaggen: de Nederlandse vlag, de Amerikaanse vlag, de Limburgse vlag, het wapen van Maasniel….hoe feestelijker versierd hoe beter. Zeker de route langs de historische stoet mag hierbij extra aandacht krijgen. Vier dit belangrijke feest van de vrijheid mee.

’s Morgens om 11.00 uur bent u uitgenodigd voor een herdenkingsceremonie op het Betjesplein en ’s middags tussen 14.00 -15.30 uur trekt een historische stoet authentieke legervoertuigen vanaf de Markt in het centrum via Herten, Maasniel, Swalmen en terug naar het centrum van Roermond. De route door Maasniel en het verwachte tijdstip van aankomst worden binnenkort verder bekend gemaakt. 1 Maart Maasniel 75 jaar Bevrijd: We’ll meet again!

Geef een reactie