Het bestuur van WijZijnMaasniel

Mijn naam is Hans Lucas.
Ondernemer in Maasniel, Oud voorzitter van Neel Laef, oud secretaris van Stichting Dorpsraad Maasniel, oud bestuurder Stichting Maasniels Overleg, 12 jaar gemeenteraadslid Roermond, medewerker OLS 2015

Nog actief bij:

  • Stichting “Open Haard” (de Soos) als secretaris
  • Vrijwilliger bij v.v. de Katers
  • WijZijnMaasniel als voorzitter

Even voorstellen:

Sinds 2008 woon ik in Maasniel. In de loop der tijd ben ik steeds meer actief betrokken geraakt in het reilen en zeilen van Maasniel. Fascinerend hoe een straat of wijk omgetoverd wordt naar een bruisend gebeuren, het samen schouders eronder, het gemeenschapsgevoel.

Mijn betrokkenheid en actief zijn in o.a. het Neelder Koffie Heukske (NKH) en op de onderdelen veiligheid, de seniorenwerkgroep en interviews wordt binnenkort uitgebreid als lid van het bestuur WZM. Een taak die ik graag overneem van Patricia die elders haar ambities gaat waarmaken. We zullen elkaar zeker gaan ontmoeten bij Maasnielder activiteiten of het samen bedenken en ontwikkelen daarvan. Immers, iedereen die dat graag zou willen, kan een onderdeel zijn in belangstelling tonen, adviseren of in uitvoerend man -en daadkracht. Jong en oud vooral betrekken in het ”Samen Doen” kan juist dàt geluksmoment zijn waar eenieder recht op heeft.

Daar wil ik graag met u voor gaan,
Kitty Bruinsma

Mijn naam is Paul Wijenberg en ik mag bestuurslid van WijZijnMaasniel zijn. Geboren en getogen in Maasniel, na 25 jaar wonen in Maastricht (incl. voorzitterschap Buurtplatform de Heeg) weer teruggekeerd in Maasniel en alweer  10 jaar woonachtig in het ouderlijk huis aan de Beatrixlaan. Ik zet me -met de Maastrichtse ervaringen op zak- heel graag enthousiast en betrokken in om de zorg en aandacht voor onze woon-en leefbelangen in ôs Neel te behartigen. Binnen WijZijnMaasniel zet ik me in het bijzonder in voor de werkgroep “Activiteiten”.

Je kunt me ook bevragen over: het belang van vrijwilligerswerk, Scouting, geocaching.

Mij naam is Wil Cox.

Ik ben weliswaar geboren en getogen in Swalmen maar mijn vader was een echte “Neelder” van de Spik.

In 1964 mede oprichter van Schietvereniging De Leuker in Swalmen en hierbij nog altijd actief en bestuurslid.

Woon ruim 40 jaar in Maasniel en door de kinderen betrokken bij diverse scholen en verenigingen zoals scouting. In de buurt neem ik initiatieven om mensen samen te brengen.

Kortom, ben zeer betrokken bij de Maasnielder gemeenschap en draag deze een warm hart toe !

Hallo allemaal,  

Ik ben Nienke Homan. Weliswaar geboren in Nijmegen, maar al gauw in Maasniel terechtgekomen. 
Voel me ook echt iemand uit en van Neel. Mijn man komt ook uit Maasniel en we hebben 2 kinderen. 
Ik werk bij bibliotheek Bibliorura in Roermond, als klantadviseur en consulent basisvaardigheden. 
Ik heb altijd veel sporten beoefend, nu voornamelijk fitness en yoga.  

Al jaren zet ik me in voor (ad hoc) vrijwilligerswerk; bij de boekhandel, bij evenementen, op mijn oude school, e.d. en nu heb ik gekozen voor een vaste plek bij WijZijnMaasniel. 

Graag wil ik me inzetten voor de vrijwilligers binnen WijZijnMaasniel en daarmee dus voor alle Neelder Luuj.

Oud-bestuursleden

Per 1 januari 2022 afgetreden als bestuurslid, wel nog actief binnen WijZijnMaasniel:

Mijn naam is Patricia Vaessen. Zowel in leeftijd als in ‘aantal jaren in Neel’ het jonkie van de groep! Sinds 2016 wonen mijn man en ik op de Eiermarkt, waar we een mooi jaren ’30 huis flink hebben verbouwd. Oorspronkelijk geboren in Brabant (wel met Limburgse ouders!), 10 jaar in het buitenland gewoond (Duitsland en Frankrijk) en na mijn studie in Nijmegen, de liefde én het huis gevonden in Neel. Tijdens mijn studie in Nijmegen heb ik zowel penningmeester- als voorzittersfuncties bekleed. Eenmaal gesettled in Maasniel begon het verenigingsleven weer te borrelen. En omdat ik van plan ben om heel veel jaren in het mooie en gezellige Neel te wonen, steek ik graag de handen uit de mouwen!

Op mijn aller gelukkigst: met een croissantje in de hand in de vroege ochtendzon op een rommelmarkt rondstruinen in een klein dorpje ergens in Frankrijk.

Patricia Vaessen

Per 1 januari 2021 afgetreden als bestuurslid, wel nog actief binnen WijZijnMaasniel:

Mijn naam is Roel Nijsen, geboren en getogen in Maasniel aan de Gebroeklaan, waar mijn opa en oma “Bongaerts Meubileringen” zijn gestart. Mijn ouders en ik woonden ernaast en zij wonen daar nog steeds.
Al geruime tijd is ons gezin aan de Burg. Joostenlaan neergestreken en we zijn nog niet van plan om weg te gaan!

Voor Maasniel zet ik me graag in. Als beheerder van Whatsapp Buurtpreventie, maar ook als vrijwilliger van WijZijnMaasniel.
Communicatie, ICT en organiseren houdt me bezig, dus bemoei ik me onder meer met de website, Neel-Mail, de centrale Neelder agenda en bestuurlijke zaken.

Voor Formule 1 hoef je me ’s nachts niet wakker te maken. Ik zit al klaar!