Help mee en veeg je eigen straatje schoon!

Erger jij je ook zo aan het zwerfafval bij jou in de straat en buurt? Ik in ieder geval wel!

Door mijn dagelijkse wandelingen met mijn hond, ken ik inmiddels een aantal plekken waar ik (helaas) altijd wel zwerfafval tegenkom.
Als er erg veel troep ligt, maak ik dankbaar gebruik van de BuitenBeter App. Dit is een super handige app waarmee je heel gemakkelijk de plek van het zwerfvuil (maar ook van hondenpoep, kapotte straatverlichting, slecht wegdek, etc.) kunt doorgeven aan de gemeente. Zij zorgen er dan voor dat het zwerfvuil op korte termijn wordt opgeruimd.
Prima geregeld toch?!
Maar wat kun je nog meer doen?

Op zaterdag 23 maart kun je zelf aan de slag in je eigen straat en/of buurt. Die dag is de Landelijke Opschoonactiedag, iedereen wordt dan opgeroepen om mee te helpen Nederland schoon te maken. Je kunt dit in je eentje doen, maar je kunt ook je gezin en/of buren motiveren om mee te helpen.

Hoe doe je het? Trek voor de zekerheid een paar werkhandschoenen aan, neem een vuilniszak mee en loop je voordeur uit. Ga rechtsaf (linksaf mag ook als je dat leuker vindt) en loop door tot het einde van de straat. Onderweg raap je al het zwerfvuil op dat je tegenkomt en doet dit in je vuilniszak. Aan het eind van de straat, steek je over en loop je via de overkant naar het andere eind van de straat. Daar steek je weer over en loop je weer terug richting jouw huis. Natuurlijk raap je ook nu weer blikjes, flesjes, papiertjes en ander zwerfvuil op en neem je het mee in je vuilniszak.

Super! Jouw straat is inmiddels schoon! Misschien heb je nu de smaak te pakken en wil je ook nog de hoek om met je vuilniszak, dat zou helemaal super zijn! Hoe meer straten schoon, hoe beter. Belangrijk is in ieder geval om op deze dag ZELF in actie te komen. Help mee Maasniel een stukje schoner te maken, en weet dat een schone omgeving ook anderen stimuleert om het schoon te houden. Ik ga in ieder geval zelf aan de slag! Dus zet zaterdag 23 maart (volgende week zaterdag) in je agenda en help mee!

Na afloop van deze goede daad kun je een selfie met vuilniszak maken, of je vraagt iemand anders om een actiefoto van jou te maken. Deze foto stuur je door naar info@wijzijnmaasniel.nlOnder de inzendingen verloten we een lekkere vlaai!
Dus help mee en wie weet, win je…

Mariëtte Polmans
Werkgroep Schoon & Groen

Geef een reactie