Hoe kom ik aan het nieuws uit Maasniel?

Afgelopen tijd is het Neelder Nuuts weggevallen en per 1 januari stopt ook nog eens de huis-aan-huis verspreiding van ViaLimburg editie Roermond.

Het wegvallen van deze bladen is een groot gemis met als gevolg dat een groot aantal mensen niet meer op de hoogte is van nieuws en ontwikkelingen in Maasniel.

Dit laten we in Maasniel toch niet gebeuren?

Het eerste idee om vanuit de gemeenschap zelf wekelijks een eigen papieren blaadje op te stellen, te drukken en te verspreiden blijkt niet haalbaar. Zelfs commerciële partijen redden het in deze tijd nauwelijks meer, zelfs met meer schaalgrootte.

Het beste alternatief is dat het Maasnielder nieuws via de email wordt gedeeld met de inwoners van Maasniel. Tegenwoordig heeft namelijk vrijwel iedereen, inclusief ouderen, de beschikking over email. Ook kunnen buren en inwoners elkaar helpen aan een afdruk van de mail.

Het goede nieuws is dat de werkgroep Communicatie van WijzijnMaasniel al in 2018 is gestart met de Neel-Mail. Deze groep mensen wil, geheel belangeloos, de Neel-Mail en zichzelf inzetten om het nieuws uit Neel toch bij iedereen thuis te krijgen!

Om het succesvol te maken zijn er voor nu twee dingen belangrijk:

  • Lever uw nieuws aan bij WijZijnMaasniel. Uw nieuwtjes, uitnodiging voor een activiteit, een verslagje van de activiteit of gewoon een leuk verhaal of gedicht over Maasniel kunt u sturen naar communicatie@wijzijnmaasniel.nl.
Geef een reactie