LenteSpecial recept

In de LenteSpecial van het Neelder KoffieHeukske was er aandacht voor dit recept met een lente tintje.

Graag stel ik mij aan jullie voor. Mijn naam is Nadieh en ik ben sinds januari begonnen met mijn eigen foodblog vers-N-lekker. Als kind zijnde was ik al bezig met lekker eten en koken. Samen stond ik met mijn oma Lies in de keuken de lekkerste notencake te bakken. Als ik met mijn moeder naar de bibliotheek ging, kwam ik met een boek thuis over koken voor kinderen. Op mijn foodblog deel ik vooral lekkere, makkelijke en verse recepten. Je hoeft echt geen topkok te zijn om mijn recepten te kunnen maken. Het gaat erom dat je plezier hebt en lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn.

Mij is gevraagd om een recept met een lente tintje met jullie te delen.

Ik heb voor jullie onderstaande mango kwarktaart gemaakt met Licor 43.

Mango kwarktaart met Licor 43

Deze mango kwarktaart met Licor 43 is fris van smaak en is een heerlijke verwennerij op een zonnige dag. Het fijne van deze kwarktaart is dat je niet lang in de keuken hoeft te staan, dus hup even aan de slag en dan van de zon genieten. De taart is makkelijk te maken en moet enkel een tijdje opstijven in de koelkast. Het is een taart maar kan ook als dessert geserveerd worden.

Aantal: 10 – 12 plakken

Tijd: 30 min. + 3 uur in de koelkast

Extra’s: Cakevorm lengte 30 cm, vershoudfolie, staafmixer, mixer

Ingrediënten

  • 250 gr mango (diepvries), naar wens extra mango ter garnering
  • 1 pak lange vingers
  • 500 gr magere kwark
  • 250 ml slagroom
  • 100 ml Licor 43
  • 6 el suiker
  • 8 blaadjes gelatine

Bereidingswijze:

  • Laat de mangoblokjes ontdooien en pureer ze vervolgens met de staafmixer.
  • Bekleed de cakevorm met huishoudfolie. Zorg dat de folie royaal over de rand heen hangt zodat je de taart makkelijk uit de vorm kunt trekken als deze klaar is.
  • Neem een kom met koud water en laat de gelatineblaadjes minimaal 5 minuten weken.
  • Doe de slagroom samen met 3 el suiker in een kom en klop deze met de mixer bijna stijf. Voeg vervolgens de kwark, de gepureerde mango, 3 el suiker en de Licor 43 toe. Mix nog even kort door.
  • Verwarm 10 el water in een pannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze vervolgens een voor een in het pannetje met warm water. Blijf roeren zodat de gelatineblaadjes geheel oplossen. Het roeren is erg belangrijk anders kun je klontjes krijgen.
  • Doe de gelatine bij het kwarkmengsel en roer het goed door elkaar.
  • Begin met een laag kwark in de bakvorm en verdeel dan een laag lange vingers erover en wissel zo af. Eindig met een laag lange vingers. 
  • Zet de kwarktaart 3 uur in de koelkast. 
  • Bij het serveren kun je de taart eventueel nog met extra mango versieren.

Ben je benieuwd welke recepten ik nog meer heb?

Neem dan een kijkje op www.versnlekker.nl

Ook kun je mij vinden op Facebook: Vers-N-lekker of Instagram: versnlekker




Geef een reactie