Patricia zwaait af bij het bestuur

‘Vasteloaves dinsdig’ in het jaar 2017. Roerkade, ‘Bacchus verzoepe’. Zonnetje op het geschminkte gezicht, pilsje in de hand. Ik woonde net een jaartje in Maasniel. Aan het ‘aajehoore’ met de wijkregisseur, ze vertelde me dat een clubje ‘Neelder luuj’ de leefbaarheid van Maasniel wilde onderzoeken. “Is dat niks voor jou?” Nieuwsgierig naar en geïnteresseerd in mijn nieuwe buurt zei ik “Ja!”. Hiej wil ich blieve!  

In 2018 werd er ‘een baby’ geboren: ons WijZijnMaasniel-kindje! We presenteerden een logo, vele vrijwilligers haakten aan en werkgroepen gingen aan de slag. Wat een enthousiasme, wat een energie! In het opvolgende jaar werd ik voor het eerst moeder. Tot het laatst woonde ik de bestuursvergaderingen bij en zo snel mogelijk na de bevalling schoof ik ook weer aan. We waren/zijn een bont clubje, het klikte, het was leuk! Corona kwam, zag en overwon ons niet! We vergaderden online, gingen zo goed als mogelijk was door. We bleken een van de weinige clubs te zijn die niet bij de pakken neer gingen zitten.

Na een eerste golf en een tweede en een  … Kwam er nog een baby! Een zoon volgde en daarmee ook een nieuwe uitdaging: prioriteiten stellen en het leven met twee kleine kinderen draaien. Maar vooral weer een nieuwe en belangrijke vraag: “Patries, is dat niks voor jou?” Deze keer gesteld door een van onze wethouders. “Wil je niet bij ons? Op de lijst van GroenLinks?” Deze keer moest ik er iets langer over nadenken. Het zou nogal wat veranderen voor ons gezin. Een totaal nieuwe uitdaging, waarbij ik mij hoop in te gaan zetten voor de leefbaarheid van heel Roermond.  
 
Maar Maasniel heeft een speciaal plekje in mijn hart. Trots ben ik op de dorpsenquête, op het Tiny Forest, op de Rommelroute, op de Lichtjesweek. En nog zoveel meer mooie dingen die ik samen met het bestuur en de vrijwilligers van WijZijnMaasniel heb mogen organiseren. Paul, Hans, Wil, Nienke, Roel en alle WZM-vrijwilligers: bedankt! We zien en spreken ons vast wel ergens in Maasniel of buiten ‘onze grenzen’; in Roermond!  
 
Voor nu wens ik jullie allen, ook namens het bestuur, de allerbeste wensen voor 2022! Dat we in elkaars samenzijn mogen genieten van kleine en grote momenten die het leven zoveel kleur, glans en plezier geven!  
 
Liefs,  
Patricia Vaessen, penningmeester WijZijnMaasnielLaat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.