Rommelroute 3 september 2023

De Rommelroute vindt dit jaar plaats op zondag 3 september 2023. Noteer deze datum alvast in uw agenda!

Wat is een rommelroute?
Bij een rommelroute kunnen bewoners van een wijk hun tweedehands spullen vanuit hun tuin, huis of garage verkopen. Bewoners kunnen zich aanmelden als verkoper. Hoe meer mensen er meedoen als verkoper, hoe groter de route door de wijk wordt. Bewoners kunnen buurten bij de buren, snuffelen naar leuke spulletjes, maar ook de buren en de buurt meer leren kennen. Uiteraard zijn ook mensen van buiten de wijk welkom om door de buurt te lopen.

Wat en hoe wordt er verkocht? 
Mensen verkopen op hun eigen terrein (in de voortuin, de oprit of garage) hun eigen verkoopbare spullen. Verzameld bij de opruiming van de zolder, de garage of  de kelder of aangetroffen in een vergeten hoek. Voor de verkoper overbodig, overcompleet of gewoonweg niet meer gewenst; voor de koper zeer interessant, leuk, welkom! Dat kan dus van alles zijn: kleding, boeken, speelgoed, huishoudelijke spullen, doe-het-zelfmateriaal, tuingereedschap, sportartikelen, verzamel-items. Voor de verkopers is het een leuke manier om hun huis op te ruimen en daarnaast ook een extra zakcentje te verdienen. Voor de kopers een heuse schattenjacht bij de buurtbewoners. Gezellig, verrassend, verbindend! 

Wat is de rol van WijZijnMaasniel? 
WijZijnMaasniel organiseert deze Maasnielse Rommelroute als nieuwe, dorpsactiviteit.  
Om wellicht een nieuwe, terugkerende activiteit voor Maasniel te ontwikkelen.  
Om zorg te dragen voor een goed georganiseerde, goed gepromote  en soepel verlopende activiteit.  
Om de verkopers gemakkelijk te helpen bij het verkopen van al hun koopwaar en om de kopers duidelijk te maken waar deze verkoop-spulletjes te vinden zijn. 
Om met name de Maasnielse inwoners ook kennis te laten maken met elkaar, ze te verbinden.  
Om spullen te hergebruiken, we omarmen het duurzame karakter van hergebruik.