Sint Maartensfeest Maasniel 11 november 2022

WijZijnMaasniel en Neel Laef organiseren met hulp van extra Neelder vrijwilligers op vrijdagavond 11 november van 19.00u tot 20.00u het traditionele Sint Maartensfeest. Tijdens deze dorpsactiviteit wordt het verhaal van Sint-Maarten aan de kinderen verteld, volgt er onder muzikale begeleiding van de Philharmonie een korte wandeling naar het Plein 1999 waar een centrale samenkomst met sfeervol vuur en warme chocomel is. De activiteit is vooral voor de Maasnielse jeugd bedoeld maar iedereen is van harte welkom. Aansluitend is iedereen uitgenodigd om op het Betjesplein de opening van het Vastelaoves-seizoen voor C.V. de Katers te vieren.

Samenkomst Sint Maarten en St. Laurentius.
Deze traditionele dorpsactiviteit start met een ontvangst van alle deelnemers in de St. Laurentiuskerk van Maasniel. Inloop is vanaf 18.45u. De kinderen worden natuurlijk weer uitgenodigd om prachtige lampionnen mee te nemen. Fakkels en open vuur zijn niet toegestaan. In de kerk wordt om 19.00u na een welkomstwoord het verhaal van Sint Maarten kort verteld en uitgebeeld. Daarna vertrekt iedereen in een sfeervolle stoet vol lichtjes en muzikale begeleiding van de Maasnielse muziekverenigingen naar het Plein 1999, het voormalige Laurentiusplein aan de Wilhelminalaan. Hier wacht voor iedereen de warme kop chocomel van “Ondernemend Maasniel” en een gezellig samenzijn naast de sfeervolle vuurkorven. Rond 20.00u vertrekt de stoet naar het Betjesplein om daar het carnavalsseizoen ludiek te openen.
Meer informatie maken we bekend via www.wijzijnmaasniel.nl en de Facebookpagina van WijZijnMaasniel. De stichtingen Neel Laef en WijZijnMaasniel organiseren deze activiteit samen met extra Maasnielse vrijwilligers als een verbindende dorpsactiviteit en hoopt weer op een grote deelname opkomst zoals eerdere jaren voorafgaand aan de Corona-beperkingen.