Taakstraf voor WijZijnMaasniel-ers?

Sinds kort is er een nieuw vrijwilligersteampje actief geworden. Hilde, Leonie, Ellen en Nelly hebben zich samen opgepakt en gaan vanaf deze maand 1x per twee weken zwerfvuil ophalen in Neel. Het Bestuur is hier heel blij mee want ook dit is een voorbeeld van WijZijnMaasniel 2.0. De afdeling Milieuzaken van de Gemeente ondersteunt het initiatief ook van harte en helpt mee met beschikbaarstelling van de nodige materialen en regelt een ophaaldienst. De dames vertellen zelf over hun eerste ervaringen:

“Met de nieuwste van de nieuwste prikkers, handschoenen , vuilniszak in een handring prikten wij in de Neelder grond. We kozen bij de eerste keren voor de route langs Raadhuisstraat, Wilhelminalaan, Pastoor Ramakersstraat, Supermarktterrein en Broekhin.
Menige Neeldernaar vroeg ons naar waar we mee bezig waren en vond het prima dat we dit voor Neel deden: We vonden drinkflesjes, mondkapjes(!), kauwgum, snoepzakjes, blikjes in alle soorten en maten, veel papieren zakdoekjes, allerlei los slingerend plastic etc, etc. Erg veel!
Menige omstander complimenteerde ons , vroeg ons naar de beweegreden en sprak de waardering uit. Dat doet goed. Maar een enkeling meende dat we een taakstraf opgelegd hadden gekregen.
We doen dit vol overgave omdat we ervan overtuigd zijn dat een goed voorbeeld doet volgen. We hopen dat ons werk ook de Neeldenaar zal aanzetten tot de boel in de vuilnisbak te gooien dan wel op te ruimen wat op zijn eigen stoep ligt. En natuurlijk dat de vervuilers aangesproken worden op hun ongewenste gedrag. Daarmee vegen we Maasniel letterlijk en figuurlijk schoon.“

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.