Van de voorzitter

“Wij” van WijZijnMaasniel zijn alweer een jaar op weg. Wat vliegt dat voorbij en wat hebben “Wij” al veel in beweging gekregen. Dat was ook ons doel maar ook onze hoop toen we de conclusies vanuit de Maasnielse enquête in verbeteracties wilden omzetten.  “Wij” waren met zijn vijven en “Wij” groeiden snel uit tot een groep van zo’n 50 enthousiaste, betrokken  vrijwilligers die in 5 werkgroepen voortvarend aan de slag gingen. WijZijnMaasniel werd als ANBI-Stichting opgericht en de Gemeente en andere verenigingen waren positief verrast en waarderend vanaf de start. De Neelder beweging ontstond en “Wij” gingen samen aan de slag om met ieders kennis, ervaring en betrokkenheid de Maasnielse leefbaarheid te versterken en een bijdrage te leveren aan verbindingen in ons dorp. In ons 1e levensjaar dekten “Wij” het AED-netwerk met opgeleide burgerhulpverleners al veel beter af, organiseerden “Wij” enkele nieuwe, verbindende dorpsactiviteiten met en tussen de Neelder verenigingen en organiseerden “Wij” informatie-avonden over bijvoorbeeld veiligheid.

Ondertussen ontwikkelden “Wij” de Neel-Mail en onze website die de zichtbaarheid van de verenigingen en andere Maasnielse initiatieven ondersteunt.

Binnenkort planten “Wij” een Tiny Forest aan, organiseren “Wij” een informatieavond over o.a. het hondenbeleid en bereiden “Wij” nieuwe plannen voor 2020 voor.

“Wij” zijn nog steeds opstartend maar “WijZijnMaasniel” is dus nu al “WijZijnTrots”.

“Wij” zijn ook trots op Maasniel. Jij ook? Maasniel is er voor jou, maar ben jij er ook voor Maasniel? Help ons mee met jouw Neelder zin-d’rin: je bent van harte welkom! Stuur ons een bericht via info@wijzijnmaasniel.nl en “Wij” praten je graag bij over jouw kansen om Maasniel nog meer te laten bruisen.

Word je blij van ons initiatief, kun je ons ook helpen via jouw voorkeursstem in de Rabo ClubSupport-actie. (zie: https://www.rabo-clubsupport.nl) De Rabobank is graag maatschappelijk actief en sponsort de meest aansprekende buurtinitiatieven. Stem tussen 27 september en 11 oktober op “WijZijnMaasniel”: Daarmee helpt u ons direct als startend initiatief bij de verbinding in allerlei Neelder initiatieven en informatie-avonden.

Namens “Wij” (=alle vrijwilligers in bestuur en werkgroepen) van “WijZijnMaasniel” hopelijk tot gauw,

Paul “Wij”enberg, voorzitter


Geef een reactie