Vastelaoves Villaasj groeit uit naar familie-vastelaoves-festival

Hét familie-vastelaoves-festival van Limburg. Zo kun je de 3e editie van de Vastelaoves Villaasj in Maasniel inmiddels wel noemen. 3 jaar geleden haalde het Roermondse kerkdorp flink de publiciteit door de optocht op te heffen die op carnavalszondag jarenlang door de straten trok. In plaats van de optocht ontstond de VastelaovesVillaasj, een vastelaoves-dorp in het hartje van Maasniel. Met optredens op 2 podia en een Parade die een paar keer door de Villaasj trekt. De Parade is een mini-optocht, maar ook een ‘aope-buun’ waarop iedereen die wil zijn of haar vastelaoves-verhaal kan houden. En als je wil kun je ook op een vaste plek in de Villaasj je vastelaoves-act opvoeren.  

En dat slaat aan. Werd er in eerste instantie door de inwoners van ‘Neel’ wat sceptisch gekeken dat ‘hun’ optocht ter ziele was, inmiddels is de Vastelaoves Villaasj een begrip in Roermond en omgeving. 

“De Vastelaoves Villaasj onderscheidt zich van andere evenementen omdat we in de mooie entourage van de oude Raadhuisstraat een gemoedelijke, gezellige vastelaovessfeer hebben. Je ziet hier alle generaties en families samen. Vaders, moeder, opa’s, oma’s neefjes, nichtjes, ooms en tantes. Een echt familiefestival”, zegt Peter Blanckers van de organisatie.  “De grote namen van artiesten zie je niet bij ons. We kiezen juist wat meer voor de kleinkunst van de vastelaovend, of we geven het podium aan beginnend talent”.

Ook dit jaar zijn er weer 2 podia. Bij de kerk en op de plek waar vroeger in Neel de oude smidse was. Die plek wordt omgetoverd tot café-zaal De Sjmeed, gewoon in de buitenlucht.  “En de rest van de Villaasj is eigenlijk letterlijk het podium voor alle vastelaoves-gekken”, lacht Peter Blanckers. Nieuw dit jaar is een overkapping waardoor er ook met slecht weer genoten kan worden van de optredens. De Vastelaoves Villaasj begint op 23 februari om 14.11 uur. Het terrein is vanaf 13.30 uur open. 

Zie ook: www.vastelaovesvillaasj.nl Geef een reactie