Verenigd Neel: Een dorpsfeest voor alle inwoners.

Op zondag 30 juni vindt Verenigd Neel plaats. Vijf verenigingen uit Maasniel slaan de handen ineen om een dorpsfeest te organiseren voor de inwoners van Maasniel.

Het belooft een gezellig evenement te worden met leuke en unieke activiteiten voor jong en oud. Zo organiseert SVC2000 een pannatoernooi en doelschieten en geeft Philharmonie Maasniel verschillende workshops muziek maken en een concert om 14.30 uur. Er staat een schiettent van Schutterij St. Urbanus en VV de Katers organiseren een leuk activiteit. Om 16:00 uur begint het Sjnapsfestival met live muziek van Uncovered.

De voorzitters van de vijf verenigingen (waaronder ook Scouting St. Joris Maasniel) hebben regelmatig overleg om de samenwerking tussen de verenigingen in Maasniel te versterken en de geplande activiteiten op elkaar af te stemmen. Hoewel de activiteiten verschillend van aard zijn, hebben de verenigingen te maken met dezelfde uitdagingen; leden werven, leden behouden en vrijwilligers zoeken. Ook merken ze dat de animo voor sommige activiteiten begint af te nemen. Daarom is het idee ontstaan van “Verenigd Neel”. Door de krachten te bundelen kunnen ze nu een uniek evenement organiseren met gevarieerde activiteiten voor jong en oud. En dat verenigingen samen iets moois kunnen neerzetten hebben ze laten zien bij het OLS in 2015!

Ook Vastelaoves Villaasj geeft acte de présence en WijZijnMaasniel organiseert een wandeling met gids door Maasniel. Het evenement Verenigd Maasniel begint om 13.00 uur op de Raadhuisstraat en Pastoor Schlangenpad. Het evenement is gratis toegankelijk (voor sommige activiteiten kan een kleine vergoeding worden gevraagd), er zijn voldoende hapjes en drankjes verkrijgbaar op het terras en er is live muziek!Geef een reactie