Wanjele door Neel 15 mei

In oktober 2021 zijn er een aantal wandelingen geweest. Omdat hiervoor veel belangstelling was, is er binnen WijZijMaasniel besloten om hier mee door te gaan. Op 15 mei in de ochtend doet gids Peter van Cruchten de wandeling van vorig jaar nog een keer over, ‘s middags heeft Peter voor ons een nieuwe wandeling gemaakt door een ander deel van Maasniel.
Wederom onder het motto: Neelder luuj kennis laten maken met zoveel mogelijke aspecten van Maasniel. Uiteraard zijn belangstellenden van buiten Maasniel ook van harte welkom.

In de ochtendsessie zal de nadruk komen te liggen op de historie, de huisvesting, de parochie, de middenstand, de geografie, de annexatie, de oorlog, de steenfabriek, de boerderijen, de Neelder Baek en de Thooren. Kortom een breed palet aan onderwerpen. We lopen vanuit de soos langs de achterkant van de kerk richting klooster, dan door de Past. Ramakerstraat langs de Heuvel, om binnendoor te wandelen richting de Thooren. Daarna vervolgen we de weg over de Eiermarkt, richting de Raadhuisstraat om af te sluiten met een kop koffie in de Soos aan de Past. Ramakerstraat.
De gids spreekt onvervalst Neelder dialect en de route is rolstoelvriendelijk.

In de middag gaan we de een andere kant op vanuit de soos, tijdens deze wandeling komt een deel van de historie van het oude groene kruisgebouw, Tegelarijveld en de Wijher aan bod. Dan gaan we richting het kerkhof om weer af te sluiten in de Soos met een kopje koffie.
De gids spreekt onvervalst Neelder dialect en de route is rolstoelvriendelijk.

De wandelingen duren ca. 1.5 uur.
Inschrijven voor deze dag:

  • Zondag 15 mei op herhaling van oktober o.l.v. Peter van Cruchten Tijd:  10.30 – 12.00 uur
  • Zondag 15 mei historie van het dorp o.l.v. Peter van Cruchten Tijd: 13.30 – 15.00 uur

Kosten €2.50 p.p. per wandeling inclusief een kop koffie.
U bent pas ingeschreven als er een betaling is ontvangen.
Betaling kan alleen via rekeningnummer: NL52RABO0337623236 t.n.v. WijZijnMaasniel o.v.v. naam, datum deelname en tijdstip (bijvoorbeeld: Jan Janssen, 10.30 uur of 13.30 uur)
Er zijn 25 plaatsen per wandeling, opgave is persoonlijk (naamgebonden), dus als echtpaar dient u zich 2x apart op te geven.
Inschrijven kan via deze datumprikkerlink.
VOL = VOL
Bij geringe belangstelling zal de organisatie groepen samenvoegen, u krijgt hiervan bericht!
Het startpunt en eindpunt is de parkeerplaats van de Soos Pastoor Ramakerstraat 5 in Maasniel. (langs het scoutinggebouw) Hier kunt u ook parkeren of uw fiets in de stalling zetten.Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.