Welkom in het Neelder Koffie Heukske!

Met ingang van deze week is Maasniel een Coronaproof ontmoetingsplek rijker! Een plek die niet in het dorp zelf, maar op internet te vinden is. Het is een plaats waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, terwijl ze gewoon thuis op de bank of aan de keukentafel zitten. Met een pc, laptop, tablet, Ipad of smartphone kan iedereen verbinding maken met deze ontmoetingsplaats: het Neelder Koffie Heukske. WijZijnMaasniel stelt de ruimte beschikbaar; voor de koffie of thee dien je zelf te zorgen.

Nu we weer in een (gedeeltelijke) lockdown zitten, blijven veel meer mensen binnen en heeft men daardoor ook minder contact met familie, buren, vrienden en bekenden. Met dit Neelder Koffie Heukske probeert WijZijnMaasniel om mensen uit Maasniel evengoed samen te brengen, om onderling gezellig te kletsen of om van gedachten te wisselen over een Neelder of actueel onderwerp. Alleen meeluisteren is ook mogelijk. Het mag duidelijk zijn dat alle gesprekken op een normale, respectvolle manier dienen te verlopen en dat iedereen de kans krijgt om z’n zegje te doen. De gastheer/gastvrouw van WijZijnMaasniel draagt zorg voor een correct en soepel verloop van het gesprek. Hij / zij heeft enkele agenda-voorstellen, maar uiteraard kunnen deelnemers ook zelf een onderwerp naar voren brengen. Verder wil WijZijnMaasniel proberen om verenigingen en instanties te benaderen die in deze tijd een grote rol spelen, zoals bijvoorbeeld de voedselbank of het Rode Kruis. Zo’n gastsprekers zullen tijdig bekend worden gemaakt.

Deelnemen aan zo’n gesprek is voor alle Neelder Luuj bedoeld, geheel gratis en vereist wel de app Microsoft Teams op je pc, laptop, tablet of telefoon. De microfoon en de camera in zo’n apparaat zorgen er voor dat je met beeld en/of geluid kunt deelnemen aan het gesprek. Omdat een gastheer/gastvrouw elke deelnemer apart binnen moet laten, verzoeken we je om iets eerder “aanwezig te zijn”. Een deelnemer die na de begintijd binnenkomt, moet mogelijk iets langer in de wachtkamer zitten: deze wordt dan binnengelaten als de gastheer/gastvrouw klaar is met de inleiding. Onderaan dit artikel volgt verdere uitleg en instructie om aan het gesprek deel te nemen. Je kunt extra startershulp aanvragen.

Voorlopig is het Neelder Koffie Heukske 2x per week geopend: Iedere woensdagmorgen van 11.00u -11.30u en op vrijdagavond van 19.00u -19.30u. We hopen deze regelmaat snel uit te breiden . Daarvoor zoeken wij extra gastheren/gastvrouwen. Heb je een uurtje per week de tijd en lijkt het je leuk om zo’n gesprekken te leiden, dan kun je dit doorgeven via info@wijzijnmaasniel.nl. Wij informeren je dan graag verder over deze vorm van vrijwilligerswerk.

Hieronder de instructie om het Neelder Koffie Heukske te betreden:

  • Installeer het gratis programma Microsoft Teams eenmalig op je pc, laptop, tablet of telefoon
  • Klik op deze weblink Deelnemen aan Microsoft Teams-vergadering naar het Koffieheukske.
  • Teams start dan automatisch met “Aan vergadering deelnemen”
  • Als daarom gevraagd wordt: vul uw naam in (deze zal een volgende keer automatisch worden ingevuld)
  • Klik op “Deelnemen als gast” of “Deelnemen aan vergadering” (NIET aanmelden)
  • Klik op Deelnemen
  • Je komt eerst in de wachtruimte: de gastheer/gastvrouw krijgt een seintje en zal je binnenlaten. Meld je svp 10 minuten voor aanvang alvast aan om verstoring van het gesprek te voorkomen.
  • Zorg dat camera en microfoon aan staan zodat je kunt deelnemen. Zie de icoontjes op een werkbalkje boven in je scherm.

Extra informatie of hulpvragen over het Neelder Koffie Heukske kun je aanvragen via info@wijzijnmaasniel.nl.

WijZijnMaasniel hoopt jullie allemaal te mogen begroeten in onze digitale koffiehoek. Zegt het voort! Ken je familie of vrienden zonder pc of internet, nodig hen uit om samen met jou deel te nemen. Hoe meer mensen aan de “Koffie”, hoe gezelliger.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *