WijZijnMaasniel is geboren!

Op vrijdag 18 januari werden de Maasnielse inwoners verblijd met een bijzondere boreling, genaamd: WijZijnMaasniel. In de zaal van “De Ster” werd een druk bezocht geboortefeestje georganiseerd. De jonge aanwinst werd van harte welkom geheten door een afvaardiging van de ouders en dat zijn alle inwoners van Maasniel! Er waren ook afgevaardigden van Maasnielse verenigingen, van de Gemeente, van de BOA’s, het Zorgteam en van stichting Wel.Kom om kennis te maken met de gezonde “Neelder-baby”.

WijZijnMaasniel is een erkende stichting met zo’n 45 Neelder vrijwilligers die vanuit 5 werkgroepen de leefbaarheid van Maasniel gaan versterken. Tijdens het geboortefeestje inclusief beschuiten met muisjes in meerdere kleuren werd het logo onthuld en stelden het Bestuur en de werkgroepen zich enthousiast en energiek aan de aanwezigen voor. In korte presentaties werd duidelijk gemaakt wat reeds bereikt was en wat de plannen voor 2019 worden. Zo zal er inzet worden gepleegd op aandachtsgebieden als Schoon en Groen, Maasnielse activiteiten en Verkeer en Veiligheid.

De nieuwsgierige baby-bezoekers kregen natuurlijk ook alle gelegenheid om met elkaar kennis te maken of gewoonweg weer eens hartelijk bij te praten. Meerdere agenda’s werden getrokken en adresgegevens werden uitgewisseld. Er waren ook een zestal verenigingen die gebruik maakten van de uitnodiging om zichzelf aan de aanwezigen te presenteren. De Autarky Brass Band, het Koningsdag-Team, de O.L.V.Put, de Maasnielse Tennisvereniging, Het Vastelaovend Villaasj-Team en de Philharmonie lieten in 5 minuten enthousiast horen en zien wie ze zijn. Natuurlijk nodigden zij de aanwezigen uit tot hulp, deelname of aanmelding.

WijZijnMaasniel zal zich vanaf nu regelmatig laten zien en horen. Haar doelen en plannen zijn terug te vinden op www.wijzijnmaasniel.nl. Nog gemakkelijker is het om zich via deze site vrijblijvend aan te melden voor haar nieuwsbrief “Neel-Mail”. Hierin wordt zoveel mogelijk Neelder Nuuts over activiteiten, verenigingen en vrijwilligers doorgegeven. Tot gauw, tot WijZijnMaasniel!

Met dank aan Plus Rutjens

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.